praktijk - Rijles bij Verkeersschool Rijschool Boven Y in Amsterdam

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

praktijkPraktijk en examenRijschool Boven Y is gevestigd in Amsterdam-Noord en biedt gewoonlijk rijlessen van 60 minuten aan, maar lessen van anderhalf of twee uur zijn in overleg ook mogelijk. Van de eerste les tot en met het examen rijdt u met een vaste instructeur in dezelfde auto.

Sinds september 2011 is het verplicht om ook te leren rijden met een navigatiesysteem. Tijdens het examen moet je ongeveer 10 minuten ‘zelfstandig’ rijden. Ook dit kan met een navigatiesysteem of een clusteropdracht.

Bij een clusteropdracht moet je verschillende opeenvolgende opdrachten uitvoeren om naar een bestemming te rijden.

Bijvoorbeeld door een route te rijden waarbij je de bewegwijzering aan en boven de wegen dient te volgen, of zelf de route moet bedenken naar een oriëntatiepunt in de regio Amsterdam.

Behalve dat het altijd belangrijk is om deze opdrachten uit te kunnen voeren, kan bij een rijexamen ook een combinatie van deze opdrachten worden gegeven. Als aan het einde van een opdracht een auto ook nog gekeerd of geparkeerd moet worden, heb je meteen een bijzondere verrichting uitgevoerd
.
     De Rijopleiding
Zodra je je hebt aangemeld voor een rijopleiding bij Boven Y maken we een afspraak voor een eerste rijles in Amsterdam, Zaandam of Purmerend.
Heb je een pakket afgenomen? Dan kijken we eerst bij een ‘intest’ hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben en maken we daarna een planning.

Behalve een reguliere opleiding met 1 of 2 lessen per week, is er ook een mogelijkheid om een compactopleiding te volgen. Daarmee kan je in 2 tot 10 weken al je rijexamen halen. Ideaal dus als je met spoed je rijbewijs wil halen. Wij sluiten daarbij altijd een lessenovereenkomst, zodat je precies weet wat je rechten en plichten zijn
.
Je ontvangt een afsprakenkaart en een kopie van de lessenovereenkomst. De afsprakenkaart moet je bij elke rijles bij je hebben; de afspraken, vorderingen en betalingen worden er namelijk op bijgehouden.We bespreken ook de mogelijkheden om de theorieopleiding te volgen. Bij ons kun je gelijk al de theorieboeken en cd-rom aanschaffen. Als je alle kennis weet, kun je het theorie-examen afleggen.

Met de lesinstructiekaart worden alle vorderingen bijgehouden, zodat je altijd zelf kunt zien wat je al geoefend hebt en hoe goed je het onderdeel beheerst.
Ook kan bij ziekte van jouw vaste instructeur de plaatsvervanger zien waar je bent gebleven en daar verder gaan.
Ook een combinatie van deze opdrachten is mogelijk dus het is wel belangrijk dit goed te oefenen, vaak is het eind van deze opdracht voorzien van een situatie dat u de auto moet keren of parkeren en heeft u gelijk 1 van de 2 bijzondere verrichtingen uitgevoerd.

Al met al geen makkelijke opgaves die goed geoefend moeten worden.

 
free counter
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu